Counter-Strike: Global Offensive er det største e-sport spil herhjemme i Danmark, og på verdensplan også et meget stort spil. Spillet blev udgivet i 2012 og har siden udviklet sig meget hurtigt til i dag at have millioner af spillere verden over. CS:GO fungere særdeles godt som e-sport spil pga. de actionprægede og underholdende runder. Der bliver månedligt holdt professionelle turneringer med flere millioner kroner i præmiepenge. Danmark gør sig også særligt bemærket på verdensscenen med hold som Astralis, som er blandt verden bedste til CS:GO.


Spillet kaldes et First Person Shooter, hvilket man kender som skydespil herhjemme. Spillet består af to hold af 5 spillere, som kæmper om at udføre nogle opgaver eller dræbe hinanden. Der spilles første til 16 runder, begge hold dog 15 runder hver skal man ud i overtid. Spillet består af mange forskellige elementer såsom, sigte, bevægelse på banen, placering af granater og holdspil. CS:GO er derfor et meget taktisk spil, hvilket kræver klar og effektiv kommunikation blandt spillerne.


Vi har i Hobro Vikings en del forskellige hold i CS:GO. Først og fremmest har vi vores elitehold. Her spiller vores bedste spillere som til dagligt kæmper i de største danske turneringer. Eliteholdet består af spillere fra overalt i Danmark, som alle er forholdsvis kendte på den danske CS:GO scene.

Dernæst har vi vores Academy hold, som har sin daglige gang i foreningen. Her spiller vores egne talenter, som ikke har taget skridtet videre til elite afdelingen endnu.

Derudover er der nogle hold for de lidt mere uerfarne spillere, men som gerne vil spille på hold. Tag evt. en snak med din instruktør hvis du gerne vil spille på hold, så finder vi et hold til dig.


Spillets anbefalede mindste alder er 18 år. Grunden til dette er at spillet kan være voldsomt for nogle spillere, vi anbefaler selvfølgelig at man tager en snak i familien om det hvis man er under 18 år. Det er altså ikke forbudt at spille hvis man er under 18 år, det er mere som en påmindelse om at spillet kan indeholde voldsomme ting, er man i tvivl kan man altid spørge en af vores instruktører om det er forsvareligt at spiller dette spil.

Fortnite, eller Fortnite Battle Royale som spillet oprindeligt hedder, er i løbet af ingen tid blevet et af de mest populære spil i 2018. Spillet har dagligt 100.000 seere på underholdningstjenesten Twitch, som er gamer-verdenens svar på TV2. Dermed ligger Fortnite på førstepladsen over de mest sete spil i verden, næsten hver dag. Derfor har vi i løbet af vores sommersæson oplevet stor interesse omkring Fortnite, og det resulterede i at holdet mod slutningen af sæsonen blev fyldt op.

 

Spillets anbefalede mindste alder er 12 år. Grunden til dette er bl.a. at der hverken er blod eller andre særdeles voldelige effekter i spillet. Spillets design er hovedsageligt baseret på et tegnefilms univers. Det betyder derfor at ens pc ikke behøver at være særlig dyr eller kraftfuld for at kunne køre spillet. Dette er altså et godt begynder-spil for unge “gamere”, at tage deres første skridt ud i gamer-verdenen med. Derudover vil vores instruktører selvfølgelig sørge for, at vores gamere lære at begå sig online.